Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Goes?

GOES – Vanaf woensdag 8 juni voeren zes kandidaten campagne voor het kinderburgemeesterschap van Goes. Leerlingen uit de groepen 6 en 7 van de basisscholen in de gemeente Goes hadden tot 22 april tijd om zichzelf kandidaat te stellen.

4 september 2021 werd het 19e kindercollege van Goes geinstalleerd. Maaike de Wit werd bij de laatste verkiezing gekozen tot kinderburgemeester, Daimi Huibregtse en Nina van Schaik tot kinderwethouder. Belangrijke thema’s voor hen waren het terugdringen van pesterijen van kinderen, milieu en duurzaamheid en lezen en sporten. Een kindvriendelijk Goes stond bovenaan de agenda.

Campagne

De kandidaten voor het kinderburgemeesterchap 2022 – 2023 zijn Eva, Jens, Roos, Melina, Emma en Sharon. Woensdag 8 juni starten zijn met hun campagnes en zal ook duidelijk worden voor welke thema’s zij zichzelf in willen gaan zetten. Alle inwoners van de gemeente Goes worden zaterdag 18 juni in de gelegenheid gesteld een stem uit te brengen op één van de zes kandidaten in een hiervoor speciaal ingericht stemlokaal op de Grote Markt in Goes. Stemmen kan van 11.00 tot 15.00 uur.

Wethouder Joan Veldhuizen zal vrijdag 24 juni om 16.00 uur bekend maken wie zichzelf dé nieuwe kinderburgemeester van Goes mag noemen en welke twee kandidaten als kinderwethouder zitting mogen nemen in het kindercollege.

Beëdiging

Traditioneel vindt de beëdiging van de nieuwe kinderburgemeester en het kindercollege plaats tijdens het evenement Goes Kinderstad. Maaike, Daimi en Nina zullen hun taken dan officieel overdragen aan hun opvolgers. Goes Kinderstad vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 september.

Foto boven: het kindercollege van Goes 2021 – 2022 (© Streekomroep de Bevelanden)

Foto onder: kandidaten kindercollege van Goes 2022 – 2023 (Goes Kinderstad) 

   

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden