Zeeuwse gebouwen kleuren oranje tegen vrouwengeweld

GOES – De televisietoren en de gemeentehuizen van Borsele, Kapelle en Noord-Beveland kleuren sinds woensdagavond oranje om aandacht te vragen voor vrouwengeweld. Tot 10 december zijn er in de provincie activiteiten om geweld tegen vrouwen tegen te gaan.

 

Klokslag 21.00 uur drukte burgemeester Margo Mulder, van de gemeente Goes, op de knop om twee ringen van de televisietoren oranje te verlichten. Ze heeft zelf beroepsmatig regelmatig te maken met geweld tegen vrouwen. “Vrouwen worden regelmatig gestalkt door exen en dat moeten ze soms met de dood bekopen.”

Volgens Mulder gaan de twee oranje ringen op de televisietoren alleen niet helpen, maar wel het totaal aan activiteiten over heel de wereld. In totaal doen ruim honderd landen mee, waar naast het kleuren van gebouwen, ook veel activiteiten worden georganiseerd.

 

Zelfverdediging voor jonge vrouwen

In Reimerswaal organiseren jongerenwerkers de komende tijd activiteiten om eigenwaarde en zelfverdediging bij jongere vrouwen te ontwikkelen. De Soroptimistenclubs in de provincie roepen mannen op om zich aan te sluiten bij de campagne en geweld tegen hun moeders, zussen en vriendinnen te stoppen.

 

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Foto: Burgemeester Margo Mulder (rechts) gaf het startsein in Goes, met op de achtergrond een van de twee oranje ringen (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden