Zeven maanden cel geëist voor overval Lidl Goes

MIDDELBURG – Tegen een 26-jarige Middelburger is zeven maanden cel geëist voor een overval op een supermarkt aan De Spinne in Goes. De overval was op oudjaarsavond vorig jaar.

De verdachte zei tegen de rechter tot zijn daad te zijn gekomen vanwege huurschuld, veroorzaakt door een gokverslaving. “De huurbaas zei dat ik moest betalen. Anders zou ik mijn huis uit worden gezet en dat wilde ik niet. Echt op het allerlaatste moment besloot ik de supermarkt te overvallen.”

Bedreigen met een mes

Hij bedreigde een kassamedewerker met een mes en griste bijna 800 euro uit de geldla, waarna hij het op een lopen zette. Hij ging naar het huis van een vriend bij wie hij logeerde, maar zag daar in de buurt winkelpersoneel dat de achtervolging had ingezet. Met het mes nog in zijn hand rende de verdachte vervolgens langs het drietal. Twee dagen later werd hij in zijn huis in Middelburg gearresteerd.
 
De verdachte zei erg veel spijt te hebben van de beroving en uitte spijtbetuigingen naar de slachtoffers van de winkel. Ook beloofde hij te gaan werken aan zijn gokverslaving.
 
De rechter doet over twee weken uitspraak.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden