Zondagochtend schreed de Global Mercy majestueus voorbij Terneuzen. Het schip is 174 m lang, 30 meter breed en telt maar liefst 12 verdiepingen. Het is hiermee het grootste varende ziekenhuisschip ter wereld.

Zondagochtend schreed de Global Mercy majestueus voorbij Terneuzen. En dat trok veel bekijks. Het splinternieuwe schip is 174 m lang, 30 meter breed en telt maar liefst 12 verdiepingen. Het is hiermee het grootste varende ziekenhuisschip ter wereld.
De Global Mercy zal – nadat ze is verwelkomd door vier Antwerpse rondvaartboten met duizend man aan boord, bestaande uit gezinnen en mensen van de vijftig Antwerpse bedrijven die bijdragen aan de uitrusting van het schip – het historisch centrum van Antwerpen bezoeken. Wellicht zal ze ook geflankeerd worden door talloze plezierboten.
Daarna vaart de Gobal Mercy de haven in, waar ze gratis in een dok blijft liggen, betaald door de Antwerpse Haven. De High Tech medische apparatuur aan boord zal daar tot in de perfectie afgesteld worden. Tevens wordt een aanzienlijke voorraad medicatie aan boord gebracht. 

  
Het schip is in China gebouwd, de indeling is in ruwe vorm af en wordt tot in de finesse afgwerkt door honderden vrijwilligers in Antwerpen. Rond februari 2022 vertrekt het schip richting Dakar in Senegal, Afrika.
Mercy Ships biedt gratis medische hulp aan de allerarmsten. Artsen en verplegers aan boord werken volledig gratis. Het schip is naast ziekenhuis ook een opleidingscentrum.

Neem een sneak peek middels www.stenaroro.com/gallery Een virtuele tour op www.stenaroro.com/cases/global-mercy is de moeite waard!

 

Tekst&foto’s: Rita Bardoul

Heb jij deze mastodont voorbij zien varen en op de foto gezet? Stuur ons jouw foto via Facebook, Instagram, of mail jouw foto naar redactie@go-fm.nl. 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden