11 december: Vinyl Platenbeurs

Hij was even weg, verdrongen door een veelal zilverkleurig schijfje, maar is weer helemaal terug en hip; de vinyl plaat. Met de komst van de cd verdwenen de meeste langspelers naar een stoffige plaats op zolder of in een kast. Met uitzondering van de ware muziekliefhebbers die de vinyl plaat koesteren. ‘Het kraakje, tikje…liever niet maar het geeft een gevoel van nostalgie, alsof het erbij hoort.’

In 2021 verdrong de vinyl plaat in omzet de cd. Consumenten kozen voor het eerst in jaren weer voor een mooie hoes met inhoud, want een vinyl plaat is meer dan alleen een zwarte schijf met muziek.

In het land worden voor verzamelaars regelmatig platenbeurzen gehouden en ook deze winnen aan populariteit. Ook in Goes worden met regelmaat, in Eric’s Bar, de bakken met elpees uitgestald en aangeboden. Pink Floyd, Genesis, Talking Heads of die ene collectors item die toevallig je pad kruist.

Voor de verzamelaar, liefhebber of nieuwsgierige is er op zondag 11 december van 13.30 tot 17.00 uur weer een Vinyl Platenbeurs in Eric’s Bar. De toegang is gratis.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden