25-jarige man uit Zierikzee aangehouden na schietincident Goes

De politie heeft zondag rond het middaguur een 25-jarige man uit Zierikzee aangehouden naar aanleding van een schietincident eerder zondagmorgen in Goes.

De meldkamer ontving om 10.35 uur een melding dat er een man met wapen in een woning aan de Leeuwerikenstraat zou zijn en dat deze man geschoten zou hebben. De 25-jarige verdachte uit Zierikzee is daarna in een auto gestapt en weggereden. Tijdens het wegrijden zou hij nog een poging hebben gedaan om iemand aan te rijden.

Agenten ter plaatse troffen geen gewonden aan, wel zagen zij een patroonhuls op de grond liggen. Als agenten bezig zijn met het onderzoek, komt de verdachte rond 11.00 uur terug naar de locatie van het incident. Tijdens deze poging om de verdachte aan te houden werden er door de politie en verdachte schoten gelost, maar de verdachte wist alsnog te ontkomen in een auto.

Na een uitgebreide zoektocht, waarbij ook een helikopter werd ingezet, werd de verdachte aangetroffen in een woning in Kapelle. Een agent wist de verdachte uit de woning te praten en kon hem aanhouden. De verdachte is overgebracht naar de politiecel. Agenten doen verder onderzoek naar dit incident.

Omwonenden reageerden geschokt op het incident. Bewoners van een appartementengebouw aan de Nachtegaallaan tegenover de Leeuwerikkenstraat zagen alles op afstand gebeuren.

Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een incident in de relationele sfeer.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden