26 Maart nationale compostdag; milieustraten delen gratis compost uit

Aanstaande zaterdag 26 maart 2022 is de Zeeuwse compostdag. Die dag ontvangen bezoekers van de milieustraten een gratis zak compost.

Dit als bedankje voor het scheiden van GFT-afval (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten). Van GFT-afval wordt Zeeuwse compost gemaakt. Het Zeeuwse compost wordt gebruikt in de landbouw, bij tuinders en particulieren.

GFT-afval is een waardevolle grondstof. Het is daarom belangrijk om GFT-afval te scheiden, zodat er compost van gemaakt kan worden. Ook is het belangrijk dat er geen andere afval in het GFT zit. Plastic en glas composteren niet en we willen ook niet dat dit in de bodem terecht komt. Daarnaast komt GFT, dat niet gescheiden wordt, bij het restafval en gaat de verbrandingsoven in. Dat is slecht voor het milieu en duurder dan verwerking tot compost.

Op de Zeeuwse milieustraten van de Zeeuwse Reinigingsdienst krijgt u bij een bezoek op zaterdag 26 maart 2022 een gratis zak compost. Er zijn ook vrijwilligers die informatie geven over het composteren van GFT-afval. Hebt u nog meer compost nodig? Het hele jaar door kunt u zelf gratis compost komen scheppen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden