IkPas: Zet je alcoholgebruik in januari op pauze

De twee uiterst geslaagde campagnes van dit jaar krijgen een vervolg: op 1 januari 2021 start een nieuwe Dry January-challenge van IkPas; de succesvolle campagne waarmee afgelopen jaar 50.000 deelnemers in januari en de vastentijd hun alcoholgebruik op pauze zetten.
Ook in Zeeland kunnen mensen vanaf 1 januari 2021 de uitdaging aangaan en een maand geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven, je ook op langere termijn fysiek én mentaal beter voelt en minder alcohol drinkt. Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

IkPas in Zeeland

Net als voorgaande jaren, geeft de Zeeuwse aanpak ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ uitvoering aan de IkPas actie op Zeeuws niveau. Verschillende bedrijven en organisaties, waaronder ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, doen mee. Margie Nijs, manager HR: “ ZorgSaam heeft als missie om de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zeeuws Vlaanderen te verbeteren. Daarbij staat vitaliteit in brede zin van het woord hoog op de agenda. We bieden onze medewerkers een breed pakket aan voorzieningen aan dat bijdraagt aan fysieke en mentale fitheid. Op deze manier kunnen we goede en veilige zorg leveren. De campagne  IkPas is hier een prima aanvulling op.”

Wat levert IkPas op?

IkPas-deelnemers merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid, het is goed voor je organen en daarbij opgeteld: het heeft een positief effect op hoe je je voelt. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter en drinkt minder dan voorafgaand aan IkPas. Uitgebreide informatie over alle resultaten kun je vinden op ikpas.nl/onderzoek.

IkPas 2021

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die de Stichting Positieve Leefstijl organiseert met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

‘Laat ze niet (ver)zuipen!’

Onder de naam ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ werken alle Zeeuwse gemeenten samen met GGD Zeeland, Emergis Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant en andere maatschappelijke partners samen om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden