Oplichter doet zich voor als pakketbezorger

De politie waarschuwt voor een oplichter die zich voordoet als pakketbezorger. Vorige week kwamen in Bergen op Zoom twee meldingen binnen van inwoners die slachtoffer zijn geworden van deze oplichter die zich voordoet als postbezorger.

De oplichter doet zich kennelijk voor als een bezorger van Post NL. Hij belde bij de slachtoffers aan om een pakket te bezorgen. Zij moeten wel met hun pinpas een klein bedrag aan portokosten betalen dit kan niet contant. Ze moesten hun pinpas op een soort van telefoon leggen. Later ontdekten de slachtoffers dat de pinpas verwisseld was en dat met de buitgemaakte pas opnamen waren gedaan.

Signalement

Het zou gaan om een tengere licht getinte jongeman van begin 20. Hij droeg een zwarte pet met grote klep en een zwarte broek met daarboven een bedrijfsshirt van Post NL.

Waarschuw de politie

Er zijn nog geen meldingen of deze oplichter ook actief is of geweest is op de Bevelanden. De politie waarschuwt voor deze oplichter. Neem geen pakket aan als u daarvoor alleen met een pinpas een bedrag moet betalen. Geeft uw bankpas niet uit handen! Als u het niet vertrouwt dan waarschuw de politie.

Bron: Politie.nl

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden