Nieuwe burgemeester voor Kapelle?!

KAPELLE – Kapelle krijgt na de zomer eindelijk een nieuwbenoemde burgemeester. Dat is de stellige verwachting van waarnemer Fons Naterop in zijn nieuwjaarsboodschap aan de inwoners van zijn gemeente. Met het aanstellen moet na vijf jaar een eind komen aan één van de langstdurende burgemeestersbenoemingen in Zeeland. door: Han Verbeem Kapelle moet het al ruim vier jaar doen zonder vaste burgemeester. Na twee mislukte benoemingsprocedures gloort er dan licht aan de horizon. Komend voorjaar volgt een derde sollicitatieronde en over pakweg een half jaar moet bekend zijn wie zijn opvolger is. “‘Kapelle verdient het”, schrijft Naterop in zijn nieuwjaarswens aan de inwoners van Kapelle.

Hieltjes en Naterop waarnemers

In december 2017 vertrok toenmalig burgemeester Anton Stapelkamp. De daaropvolgende twee sollicitatierondes leverden veertig reacties op maar de vertrouwenscommissie van de Kapelse raad kon geen geschikte kandidaat aanwijzen. Kapelle heeft sindsdien waarnemers op de burgemeesterstoel. Vanaf 2018 was Huub Hieltjes waarnemend. Hij vertrok in 2020 naar zijn geboorteplaats Duiven in Gelderland om burgemeester te worden. Een korte tijd nam wethouder Jon Herselman als eerste loco-burgemeester de honneurs waar, maar uiteindelijk besloot Commissaris van de Koning Han Polman toch een nieuwe waarnemer te benoemen, in de persoon van Naterop. Hij was tot 2018 burgemeester van Boxtel.

‘Rust in de tent’

Momenteel werkt de raad aan een overdrachtsdocument voor de nieuwgekozen raadsleden, dat de aanzet is voor een nieuwe profielschets. Al “vrij snel na de verkiezingen” kan de nieuwe sollicitatieprocedure van start, laat Naterop weten. Zowel de huidige raad als het college van Kapelle willen de benoeming over de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart tillen. “We willen echt rust in de tent”, sprak wethouder Herselman al eerder tegenover Omroep Zeeland. Foto: Waarnemend burgemeester Fons Naterop spreekt vermoedelijk zijn laatste nieuwjaarsboodschap uit. Na de zomer is zijn opvolger bekend, verwacht hij, die nog dit jaar benoemd wordt. (Gemeente Kapelle)
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Streekomroepdebevelanden