Aandrang in Reimerswaal? De HogeNood app biedt uitkomst

KRUININGEN / YERSEKE – Wie Reimerswaal bezoekt en onverhoopt aandrang krijgt, moet beschikken over een goed uithoudingsvermogen. De gemeente staat te boek als de meest toiletonvriendelijke gemeente van Zeeland, met slechts één wc per 7632 inwoners. Dat gaat veranderen, belooft wethouder Kees Verburg. Dankzij de HogeNood app.

door: Han Verbeem

Volgens een onderzoek van HogeNood, uitgevoerd in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), scoort Reimerswaal slecht met de openbare toiletvoorzieningen. Wethouder Verburg is inmiddels in overleg met de horeca in met name het toeristisch drukbezochte Yerseke.

Zichtbaarheid

“Met ondernemers die toiletvoorzieningen aanbieden kunnen we afspraken maken, dat ze dit kenbaar maken. “Dat kan met een sticker op de deur én met deelname aan de app,” 

Toegankelijkheid

Ook ouderen en mensen met een fysieke beperking kunnen geschikte toiletten vinden via de app. “De wc’s in het gemeentehuis in Kruiningen en in de bibliotheek zijn rolstoeltoegankelijk. Ook dat is aangegeven, evenals de openingstijden.”

Ook Goes plakt stickers

Steeds mensen bezoeken openbare wc’s – merkt wethouder Verburg op. “Als je naar de stad gaas – zoals Goes – weet je wel waar de toiletvoorzieningen te vinden zijn. Voor. wandelaars en fietsers is dat anders. Voor hen kan een app handig zijn om te weten waar je terecht kunnen.” Overigens heeft ook Goes onlangs besloten om de zichtbaarheid van openbare toiletten te verbeteren, met stickers.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden