Ad Meeuwsen tweede SGP-wethouder Reimerswaal, Leefbaar blijft zoeken: ‘Desnoods tot na de zomer’

KRUININGEN – Raadslid Ad Meeuwsen (60) is de tweede SGP-wethouder in het nieuwe college van Reimerswaal. Dat heeft zijn partij woensdag bekendgemaakt. Ook coalitiegenoot Leefbaar Reimerswaal levert een tweede, maar partijvoorman Marien Weststrate neemt voor zijn zoektocht de tijd: “Desnoods tot na het reces.”

door: Han Verbeem

Meeuwsen is sinds 2016 lid van de SGP-fractie in de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij is momenteel financieel toezichthouder bij een bedrijf in Krabbendijke. “Hij is gehuwd, vader van negen kinderen en woont zijn hele leven in Reimerswaal”, aldus partijvoorman Maarten Both.

Niet eenvoudig

Tweede coalitiepartij Leefbaar Reimerswaal heeft tot nu toe zeventien kandidaten de revue laten passeren en partijvoorman Marien Weststrate heeft woensdagmiddag opnieuw een gesprek met een nieuwe gegadigde. Het is niet eenvoudig een goede wethouder te vinden, constateert hij. “Mensen moeten ervaring hebben, en ze moeten er ook tijd voor kunnen vrijmaken”, aldus Weststrate. “Kandidaten moeten bereid zijn hun baan op te geven, of te verhuizen en ook het thuisfront moet het er mee eens zijn.” Bovendien gaat het om een deeltijdfunctie van vier dagen per week, merkt hij op.

Zomerperiode

De be√ędiging van het nieuwe college staat vooralsnog voor 12 juli op de raadsagenda. Voor Weststrate is dat geen harde datum. “Als het moet, zoeken we gewoon verder door. Het moet geen drie maanden duren maar in de recesperiode tijdens de zomer is ook nog volop tijd. We zoeken de beste kandidaat en de SGP geeft ons de tijd die daarvoor nodig is.”

Foto: Ad Meeuwsen is de tweede wethouder voor SGP Reimerswaal.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden