Beste B&B van Nederland staat in Rilland: ‘Je voelt je als in Hollywood’

RILLAND – Feest bij het Bed & Breakfast van Logan Landing, in de Bathpolder bij Rilland. De B&B staat sinds vandaag te boek als allerbeste van Nederland. Eigenaresse Michelle de Keijzer mocht vanmorgen het certificaat in ontvangst nemen.

door: Han Verbeem

De Bed & Breakfast in Rilland is gevestigd in een nieuwe villa die in Britse landschapsstijl is gebouwd. Gasten waarderen een verblijf in het Rillandse onderkomen met een 9,8. Reden voor stichting B&B Nederland de accomodatie de hoogste waardering te geven. Waar hotels worden gewaardeerd met sterren, worden B&B’s in Nederland onderscheiden met tulpen, waarbij vijf het maximum is.

Schotse roots

Michelle Keijzer opende haar B&B vorig jaar en het was voor haar een droom om tot de Nederlandse top te behoren. Een droom die vandaag is uitgekomen. Logan Landing is een verwijzing naar de Schotse familie van Michelle. “Logan is de familienaam van mijn moeder en mijn ‘landing’ is een ontmoetingsplaats.”

Ook de historie van het landgoed is nauw met Schotland verbonden. De polders zijn in de 19e eeuw aangelegd door Schotse ingenieurs en op de plaats van de huidige villa stond tot voor kort een oude directiewoning. Die was dermate vervallen dat sloop en nieuwbouw de enige oplossing was.

Wow-factor

“Logan Landing heeft een wow-factor die zijn weerga niet kent”,volgens Hanny Arens van stichting Bed & Breakfast Nederland. “De glooiende grasvelden, hoge kastanjebomen en een oprijlaan met een knisperend grindpad doen denken aan de woning van een Hollywoodster in Beverly Hills.”

Behalve Logan Landing hebben meer Zeeuwse B&B’s een of meerdere tulpen gekregen. Zo heeft De Wijdauw in Eede twee tulpen gekregen.

Foto’s: © Streekomroep de Bevelanden

Luister hieronder naar het interview wat Han Verbeem had met Michelle de Keijzer-Pitt van Bed & Breakast Logan Landing in Rilland


Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden