Betsy en Kees Schout 65 jaar getrouwd

WILHELMINADORP – Een mooiere dag dan dinsdag had het echtpaar Schout zich niet kunnen wensen. Een dag vol zonneschijn en dan ook nog eens 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Joan Veldhuizen maakte van de gelegenheid gebruik het echtpaar op te zoeken in hun dorp en ze namens de gemeente Goes gelukwensen over te brengen.

Kees Schout vertelt over hun levensloop: “Wij zijn beiden in Wilhelminadorp geboren, bij twee hofsteden. Mijn vrouw bij Hofstede Mosselbank, op 13 mei 1935. Ik zelf bij Hofstede Rotterdam, op 13 maart 1934. Dit viel toen nog onder de gemeente Kattendijke. We hebben beiden op de lagere school in Wilhelminadorp gezeten. Mijn vrouw is jaren kinderoppas geweest bij de dominee, deed veel aan handwerken en hielp veel in het café. Verder deed ze veel voor haar moeder én voor mijn moeder; iets waar ik trots op ben.”

“Zelf ben ik – gelijk toen ik van school was – bij de Wilhelminapolder gaan werken als landarbeider. Maar het vaderland riep mij op om in dienst te gaan. Na mijn dienstplicht ging ik opnieuw aan de slag bij de Wilhelminapolder, eerst als tractorchauffeur en later onder meer als chauffeur en huisknecht. Daarna ben ik rijinstructeur geworden bij Rijschool Goedhart en na zes jaar stapte ik over naar het voortgezet onderwijs, toen het ‘Christelijk Lyceum voor Zeeland’ in Goes. Daar heb ik tot mijn 61ste jaar gewerkt als amanuensis, later als technisch onderwijsassistent (TOA). Naast mijn werk heb ik als vrijwilliger veel gedaan voor het verenigingsleven, zowel binnen de gemeente als daarbuiten.”

“Bij onze trouwdag werden wij een nieuwe woning toebedeeld. We zijn sindsdien een paar keer verhuisd, maar nooit buiten Wilhelminadorp.”

Foto: het jubilerende echtpaar Schout en loco-burgemeester Joan Veldhuizen (© Streekomroep de Bevelanden, Hans Colijn)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden