Bevelandse en Thoolse scholen strijden mee in Textiel Race

BEVELANDEN / THOLEN – Op verschillende basisscholen wordt deze week een kick-off gehouden voor de Textiel Race Bevelanden en Tholen 2022. De race is onderdeel van Textiel Race Zeeland en wordt georganiseerd door Race Against Waste ondersteund door ZRD en Curitas.

De Textiel Race wordt gehouden van 16 mei tot en met 9 juni. Tien scholen verdeeld over de Bevelanden en Tholen gaan de strijd aan tegen verspilling. Na een gastles over het belang van het hergebruiken, repareren en recyclen van textiel gaan de scholieren aan de slag. Doel van de Textiel Race is zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. De school met de beste resultaten ontvangt als beloning een schoolreis.

Kick-Off

Maandagmorgen meldde wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal zich bij OBS de Parelmoer in Yerseke voor de kick-off van de Textiel Race in zijn gemeente. Na de gastles overhandigde hij het eerste stukje textiel aan de leerlingen (foto onder). Naast OBS de Parelmoer in Yerseke strijdt ook OBS de Klimroos in Krabbendijke mee.

In Goes werd de kick-off woensdagmorgen verricht door wethouder Cees Pille. Hij was aanwezig op de Bisschop Ernstschool. Na het geven van de gastles overhandigde ook hij een stuk textiel aan de leerlingen. Basisschool ’t Noorderlicht die ook meestrijdt vanuit Goes had de kick-off een dag eerder op dinsdag.

Alle beetjes helpen

In de strijd tegen verspilling kunnen de leerlingen wel een steuntje in de rug gebruiken. Iedereen kan en mag deelnemen aan de Textiel Race door kleding of oud textiel in te zamelen en aan te bieden. Dit kan bij plaatselijke milieustraten of kledinginzamelingscontainers van Curitas. Wilt u liever dat het bij u opgehaald wordt meldt dit dan online via www.textielrace.nl 

E-Waste

De Textiel Race is een vervolg op de E-Waste Challenge die eerder gehouden werd. Toen werden leerlingen van verschillende scholen opgeroepen om electronica in te zamelen.

Foto boven: wethouder Cees Pille geeft gastles op Bisschop Ernstschool in Goes (© Streekomroep de Bevelanden, Hans Colijn)

Foto onder: wethouder Maarten Both geeft stukje textiel aan leerlingen OBS de Parelmoer in Yerseke (© gemeente Reimerswaal)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden