Bevelandse gemeenten nemen deel aan internationale campagne ‘Orange the World’

25 november, was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook de vijf Bevelandse gemeenten maken zich sterk om geweld tegen vrouwen en jonge meisjes te bestrijden. Daarom nemen zij deel aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Elke gemeente besteedt hier op zijn eigen manier aandacht aan.

In Goes is de televisietoren oranje verlicht. Voor het Stadskantoor en op het plein van praktijkschool De Wissel en het Ostrea Lyceum wappert de ‘Orange the World-vlag’. Die vlag hangt eveneens in Noord-Beveland uit. En in die gemeente is het gemeentehuis oranje verlicht. Ook in Borsele is dat het geval. Daarnaast is daar de gemeentelijke pagina in de krant in oranje opgemaakt. In Reimerswaal gaan jongerenwerkers met ‘Orange the World’ aan de slag. En wie naar www.kapelle.nl gaat, ziet dat de website van de gemeente Kapelle oranje gekleurd is.

16 Days of Action

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, vinden wereldwijd initiatieven plaats die in het teken staan van de kleur oranje.

Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

‘Orange the World’ in Nederland

Dit jaar richt het thema van de ‘Orange the World’ campagne in Nederland zich op preventie. De vraag die centraal staat, is: ‘Wat is jouw rol in het voorkomen van geweld tegen vrouwen?’ In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland hierin het voortouw. Onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, standbeeld of ander object tussen 25 november en 10 december oranje uit te lichten. Het laten wapperen van de Orange the Worldvlag behoort ook tot de mogelijkheden.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden