Bevelandse gemeenten versterken samenwerking

GOES – De vijf Bevelandse gemeenten (Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland) slaan de handen ineen om met bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties de regio aantrekkelijker te maken. ‘Samenwerking De Bevelanden’ gaat officieel vrijdag 3 december van start.

Behalve de vijf gemeenten zijn ook de provincie en veertig partijen uit verschillende sectoren bij de voorbereiding van het samenwerkingsverband betrokken geweest. Doel is om de regio aantrekkelijker te maken en te houden voor bedrijven, werknemers, bewoners en bezoekers.

Nieuw

Om dat te bereiken gaan de samenwerkende partijen kennis en kunde met elkaar delen, waarbij ze zich richten op vijf thema’s: Vitaal leven en gezondheid, Agri-/ aquafoodsector, Beleving op de Bevelanden, Beweging op de Bevelandse woningmarkt en Slim en multifunctioneel grondgebruik. Volgens het samenwerkingsverband is deze aanpak nieuw in Zeeland.

Opleiding

Op Noord-Beveland is het eerste project al van start gegaan. In Colijnsplaat werken gemeente, viskwekerij Kingfish, akkerbouwbedrijf Rusthoeve AIKC en Scalda aan een gezamenlijk opleidingscentrum. Jongeren kunnen hier straks een opleiding volgen op in de agri/aqua-sector en op de locatie ook meteen praktijkervaring opdoen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden