Bevelandse Tuin 2-daagse

HEINKENSZAND – 28 en 29 augustus zijn bloemenliefhebbers welkom om de fameuze dahliatuin van Frans Sturm te bezoeken. De tuin aan de Van Cittersstraat is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Onder de ruim 500 verschillende soorten dahlia’s staan enkele toppers die kweker Frans Sturm al enkele keren prijzen opgeleverd hebben. Sturm heeft meer dan 50 jaar kweekervaring en in die tijd zelf nieuwe soorten dahlia’s opgekweekt. Naast dahlia’s zijn tijdens de Bevelandse Tuin 2-daagse ook voorjaarsbollen te bewonderen.

De liefde voor dahlia’s gaat terug naar de tijd dat Sturm als 15-jarige jongen als bakkersknecht in Middelburg werkte. Op de weg naar huis was een bloemist gevestigd die naast het reguliere aanbod bloemen ook dahlia’s verkocht. In vervoering gebracht door de kleurenpracht van deze bloem kocht Sturm maandenlang voor de helft van zijn toenmalige salaris voor zijn moeder op zaterdag een bos dahlia’s tot het moment dat zijn opa hem dahliaknollen gaf. Vanaf dat moment begon Sturm de bloem zelf te kweken.

De dahliatuin van Sturm is een begrip in de Benelux. Van heinde en verre komen mensen ieder jaar naar Heinkenszand om de bloemenpracht te zien of te plukken. Daarnaast geeft Sturm ook rondleidingen en presentaties.

Foto: Frans Sturm temidden van zijn dahlia’s (Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden