Beweegroute in Goes maakt dagelijks bewegen leuk en gemakkelijk

GOES – Bewegen op een makkelijke manier voor iedereen, samen of alleen. Dat kan vanaf vandaag elke dag langs de beweegroute in de Goese wijk Mannee. De beweegroute is een samenwerking van de gemeente Goes met basisschool de Wingerd, Wijkvereniging Mannee, Innovate Personal Training, Prokino en Kompan. 

De mensen die hebben meegedacht en de wijkbewoners hadden vandaag de primeur. Onder begeleiding van trainers van Innovate en samen met wethouder Joost de Goffau en het kindercollege legden zij de route af en openden zo officieel de beweegroute.

De beweegroute kan bewandeld worden en voor fanatiekelingen is hardlopen een optie. Langs de route staan paaltjes met QR-codes bij diverse toestellen en witte markeringen. Door deze QR-codes te scannen laat de Kompan Outdoor Fitness app zien hoe de bijbehorende oefening gedaan kan worden. Voor meer uitleg over de oefeningen biedt sportschool Innovate Personal Training in Goes Mannee gratis hulp aan.

Bewegen voor jong en oud

De oefeningen zijn voor jong en oud. Als oudere leuk om met kleinkinderen te doen, voor kinderen als wedstrijdje samen met vrienden en vriendinnen of als gezinsactiviteit. Wethouder Joost de Goffau: ‘Als gemeente vinden we het belangrijk dat sporten en bewegen voor iedere inwoner kan. Juist vanuit de gezamenlijkheid van het idee en de samenwerking in de wijk hopen wij dat de beweegroute veel gebruikt gaat worden door jong en oud.’

Meer beweegroutes

Het is voor het eerst in Goes dat er een initiatief gerealiseerd wordt op basis van dagelijks bewegen. Landelijk wordt dit al vaker gedaan. De beweegroute is ontstaan uit de wensen en behoeften van inwoners in combinatie met de doelstellingen vanuit de gemeente. Vanuit de gemeente is er daarom ook de wens om in de toekomst ook beweegroutes in andere wijken te realiseren.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden