‘Bij Twijfel Hard Zingen’

GOES – Op 7 juni verscheen de autobiografische bundel ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ van operazangeres, comédienne en nu ook auteur Francis van Broekhuizen in de boekhandel. Zaterdagmorgen was zij te gast in boekhandel De Koperen Tuin in Goes als onderdeel van haar promotietour.

De verhalen van en over Francis waren haar al vooruitgesneld en menig bezoeker had de bundel al in het bezit en uitgelezen of in ieder geval over de helft. Ze waren naar de Goese boekhandel gekomen voor een ‘meet & greet’ met hun ‘idool’ en natuurlijk om hun boek te laten voorzien van een handtekening. Francis nam de tijd voor een praatje met haar lezers en genoot zichtbaar.

In 2004 slaagde Francis cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. Datzelfde jaar was de soprane finaliste en winnares van het Christina Deutekom Concours. Sinds 2005 werkt Francis als freelance operazangeres. Zij wordt gezien als één van de meeste veelzijdige en geliefde sopranen van Nederland.

Rotterdams accent en humor

Bij het grote publiek werd Francis bekend door haar deelname aan televisieprogramma’s zoals ‘De Slimste Mens’, ‘All Together Now’ en ‘De Verraders’. Met haar Rotterdamse accent en haar humor wist ze binnen korte tijd de harten van veel bewonderaars te veroveren. Dat bleek zaterdag ook tijdens de signeersessie in De Koperen Tuin. De voormalig Bredaase boekhandelaar en uitgever Hein van Kemenade was door Anthoni Fierloos, eigenaar van De Koperen Tuin, uitgenodigd om voor het aanwezige publiek Francis te interviewen. Een hoge soprane-noot kon hier uiteraard niet uitblijven.

Anton Nootenboom ‘The Barefoot Dutchman’

Donderdag ontvangt de Goese boekhandel Anton Nootenboom. De in Goes geboren Nootenboom heeft een wereldwijde reputatie als The Barefoot Dutchman. Blootvoets overwon hij een depressie door de Mount Everest te beklimmen en 3000 kilometer dwars door Australië te lopen. De Zeeuwse presentatie van zijn boek vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Foto’s: © Streekomroep de Bevelanden (Adrie van Putten)

Boven: Hein van Kemenade en Francis van Broekhuizen. Onder (vlnr): Anthoni Fierloos, Hein van Kemenade en Francis van Broekhuizen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden