Boetes en aanhoudingen bij gezamenlijke controle A58

Bij een gezamenlijke controle van de politie (Basisteam Oosterscheldebekken), marechaussee, douane en belastingdienst vrijdag op de A58 zijn verschillende boetes uitgedeeld en werd een persoon aangehouden omdat hij zich weigerde te identificeren.

De controle op verkeer wat Zeeland via de A58 binnenkwam was gericht op verkeer (snelheid e.d.) alsook ondermijning en banditisme. Onder die laatste worden door Europa rondtrekkende bendes verstaan.

 

Snelheidsovertredingen

Tijdens de controle werden twee voertuigen met bijbehorende kentekenplaten in beslag genomen. De geldigheid van de kentekenplaten was verlopen. Drie personen testten tijdens de verkeerscontrole positief op drugs. Eén persoon mocht na een snelheidsovertreding van (gecorrigeerd) 50 km/h te hard zijn rijbewijs inleveren en er werden vijf boetes uitgedeeld voor andere snelheidsovertredingen tussen 26 en 44 km/h te hard.

 

Lachgas

Aan het einde van de controle werden in de kofferruimte van een voertuig 41 flessen lachgas aangetroffen. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt vanwege het onjuist vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg. In eerste instantie wilde de bestuurder van de auto zich niet identificeren waarop hij werd aangehouden wegens overtreding van de Wet op de Identificatieplicht.

 

Verkeersovertredingen

De controle leverde ook nog een aantal bekeuringen op voor andere, uiteenlopende zaken zoals onverzekerd rijden, het vasthouden van een mobiele telefoon, het niet dragen van de autogordel en inhalen over de vluchtstrook.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden