Borsele bouwt 510 woningen met Zeeuwse woondeal, maar: ‘aantal is niet in beton gegoten’

HEINKENSZAND – Ook de gemeente Borsele maakt vaart met de bouw van nieuwe woningen: binnen nu en zeven jaar komen er zo’n 510 woningen bij. Deels zijn dat huizen die al gepland zijn maar er komen ook nieuwe locaties bij – zegt wethouder Kees Weststrate. Het is allemaal te danken aan de Zeeuwse woondeal, waarbij gemeenten, provincie en Rijk afspraken hebben gemaakt over de bouw van in totaal 16.500 woningen in Zeeland. 

door: Han Verbeem

De woondeal is nog niet helemaal definitief, de gemeenteraden moeten zich er nog wel over uitspreken – merkt Weststrate op. “Het is een mooie kans. De bouwplannen die we al hebben en mogelijk nog ontwikeld kunnen worden hebben we ingebracht bij deze deal.” Of de 510 woningen voldoende zijn om de woningnood in Borsele op te lossen, kan hij niet zeggen. “Op dit moment ben ik heel blij met dit aantal. We blijven de komende jaren wel de woonbehoefte meten en als blijkt dat er meer nodig zijn dan zetten we ons daar zeker voor in. Het aantal is wat mij betreft niet in beton gegoten.”

Kortere procedures

Als het allemaal doorgaat kan Borsele daarmee “lekker aan de slag”, zegt de wethouder. “Maar er moet nog wél het nodige gebeuren met onder meer de bestemmingsplannen en ruimtelijk moeten we het één en ander voor elkaar krijgen. Maar ook daar wil de minister ons in helpen als het gaat om het verkorten van procedures.”

Luister hieronder naar een interview wat verslaggever Han Verbeem had met wethouder Kees Weststrate

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden