Borsele zoekt mensen om Oekraïense kinderen naar taalklassen te rijden

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele is op zoek naar mensen die binnenkort Oekraïense kinderen naar speciale taalklassen in Goes en Middelburg willen rijden. De gemeente is op dit moment bezig met de inrichting van zo’n zestig opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen.

Een deel van die plakken wordt gerealiseerd in de voormalige schoolgebouw van de Regenboog aan de Prinses Irenestraat in Nieuwdorp. “Ook het dorp zelf zet er stevig de schouders onder”, zegt wethouder Marga van de Plasse. “Mooi om te merken dat er zo positief op gereageerd wordt.”

Melden

Verder is op de recreatieparken een aantal woningen beschikbaar voor Oekraïners en worden mensen particulier opgevangen. De gemeente roept mensen nog steeds op dat even te melden. Kijk voor meer informatie daarover op www.borsele.nl/oekraine.

Veilige omgeving

Hoeveel kinderen uiteindelijk vanuit de gemeente Borsele naar de speciale taalklassen in Middelburg en Goes gereden moeten worden, hangt af van het aantal Oekraïnse vluchtelingen dat zich in de gemeente gaat melden. “Het is goed om die mensen op te vangen, bed en brood aan te bieden”, zegt Marga van de Plasse. “We willen daarnaast ook de kinderen een veilige omgeving op de scholen bieden en proberen hen wat taalvaardig te maken en andere dingen te leren. Het zijn scholen die speciaal daarvoor ingericht zijn.”

Wie Oekraïense kinderen naar de taalklassen wil rijden, kan zich aanmelden bij het Vrijwilligershuis van de gemeente Borsele, tel. 0113 – 311 999 of via info@vrijwilligershuis.nl

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden