Broodrooster stuk? Ook Borsele heeft nu een Repair Café

HEINKENSZAND – Stofzuiger stuk? Broodrooster doet het niet meer? Ook in de gemeente Borsele is nu een Repair Café. Het is ondergebracht in de Barbesteinkerk in Heinkenszand, waar ook het Leger des Heils zijn kledingbank heeft ondergebracht.

Repair Café is een concept dat zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid over Nederland. Naast het duurzame gebruik van huishoudelijke apparaten is het uitgangspunt om kapotte spullen die eenvoudig gerepareerd kunnen worden een langer leven te geven. Tegen een vergoeding van de materiaalkosten gaan vrijwilligers ermee aan de slag.

Eenzaamheid

Het Repair Café in Heinkenszand is het zevende in Zeeland. Donderdagmorgen is het officieel geopend. Het initiatief komt van de Seniorenraad Borsele. “Het is een ontmoetingsplek”, zegt voorzitter Liliane Schoone. “We vinden het belangrijk dat mensen er ook naartoe kunnen voor  een gratis kopje koffie en een praatje. Zeker in het kader van bestrijding van de eenzaamheid.”

Het Repair Café in Heinkenszand (Clara’s Pad 6) is iedere donderdag geopend van 10.00 – 12.00 uur.

Foto opening: Wethouder Marga van de Plasse (rechts) en Liliane Schoone openen het Repair Café

Foto Ad: Ad Verhoeven (links) met twee andere vrijwilligers

Foto Repair Café: interieur Repair Café in de Barbesteinkerk in Heinkenszand

Luister hier naar de radioreportage opening Repair Café, waarin voorzitter van de Seniorenraad Liliane Schoone uitlegt wat mensen zoal aan kunnen bieden ter reparatie.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden