Bruggen verbinden water en wijk in Steehof III Yerseke

YERSEKE – De nieuwbouwwijk Steehof III in Yerseke wordt een waterrijke, duurzame buurt. Acht van de in totaal 28 woonkavels zijn direct aan het water gelegen, langs de watergang aan de Johannes Vermeerstraat. Om de vrijstaande woningen bereikbaar te houden, heeft de gemeente vier toegangsbruggen geplaatst. Donderdag was de officiële opening van de bruggen, mét een symbolische sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners.

door: Han Verbeem

Het is een feestelijk moment, met koffie en lekkers voor de toekomstige bewoners. Wethouder Maarten Both overhandigde de sleuteltjes van de brievenbussen, die aan weerszijden van de railingen zijn bevestigd. De bruggen zijn vervaardigd uit beton, staal en hout. Steehof III wordt de meest duurzame wijk van Reimerswaal. Althans, dat is de ambitie van de gemeente. Zo voorziet de wijk voorziet in een geavanceerd verwarmingssysteem voor de woningen, dat gebruik maakt van aardwarmte – duurzamer nog dan warmtepompen.

Waterberging

De oorspronkelijke verkaveling is in 2016 aangepast, waarbij de geplande appartementen zijn vervallen en ruimte is gegeven voor waterberging. Dat resulteerde in 28 percelen voor grondgebonden woningen. De verkoop van de kavels is echter niet geheel vlekkeloos verlopen. De loting van 20 kavels moest vorig jaar worden overgedaan, nadat de gemeente een fout had gemaakt.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden