Burgemeester Borsele wijst carnavalsvierders op beperkingen

HEINKENSZAND – Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele wijst in een verklaring op de beperkingen die er de komende dagen zijn voor wat betreft het aantal carnavalsvierders in Paerehat (’s-Heerenhoek), Pikpot (Kwadendamme) en ’t Kraaienist (Lewedorp).

Dijksterhuis zegt blij te zijn dat er dit jaar weer ruimte is voor carnaval. Hij wijst erop dat vanwege de korte voorbereidingstijd het aantal carnavalsvierders per locatie wel beperkt is. In Pikpot en Kraaienist wordt dat opgevangen door de verkoop van toegangskaarten, die overigens zo goed als uitverkocht zijn. In Paerehat worden geen toegangskaarten verkocht, maar geldt een maximum van vijfhonderd carnavalsvierders verspreid over de zes locaties in het dorp.

Toegang ontzegd

“We hopen dat carnaval dit jaar zoveel als mogelijk een lokale aangelegenheid blijft”, laat Dijksterhuis weten. “Zo hebben de trouwe carnavalsvierders uit onze kernen genoeg ruimte om hun tradities in ere te houden. Als in één van de kernen gedurende de dagen te veel gasten komen, kan het zijn dat de toegang bij locaties wordt ontzegd en mensen teruggestuurd worden.”

Afsluiten

Mochten er toch te veel mensen naar de carnavalsdorpen komen, dan zal de gemeente – als dat nodig is – toegangswegen afsluiten, zo laat de burgemeester weten. Hij wijst de carnavalsvierders erop de communicatiekanalen van de gemeente en de carnavalsverenigingen in de gaten, om te zien hoeveel ruimte er nog is.

foto © Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden