Burgemeester Mulder van Goes pleit bij Tweede Kamerleden voor goede regionale zorg

GOES / DEN HAAG – Op de ‘Laat ons niet in de streek-markt’ pleitten middelgrote gemeenten woensdagmiddag voor een goede regionale zorg. Burgemeester Margo Mulder van Goes nam het op voor Zeeland. Ze sprak Tweede Kamerleden in Den Haag aan tijdens de lunchpauze. Het parlement is na Prinsjesdag bezig met de algemene politieke beschouwingen. 

In het Integraal Zorgakkoord, dat gisteren is gepresenteerd, speelt betaalbaarheid van de zorg een grote rol en wordt onder meer geadviseerd de zorg verder te centraliseren. Voor Zeeland kan dit grote, negatieve gevolgen hebben.
 
“Je kunt de mal van de Randstad nu eenmaal niet over heel Nederland leggen”, zegt Mulder. “Zeeland is uitgestrekt, heeft een kwetsbare infrastructuur, is dunbevolkt en ’s zomers zijn er juist weer veel meer mensen. Dan heb je qua zorg andere oplossingen nodig.”

Ook minister kwam langs

Mulder noemt de actie van de middelgrote gemeenten, vertegenwoordigd in de M50, ‘zeer nuttig’. Ze heeft met zo’n dertig Tweede Kamerleden gesproken en ook minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid kwam langs. “We zijn echt inhoudelijk op de materie ingegaan. Het was van hen niet alleen zenden, maar ook luisteren naar elkaar.”
 
De burgemeester van Goes sprak de wens uit de acute zorg en de intensive care te behouden in Zeeland. Die zijn wat haar betreft onmisbaar. “Kijk maar naar de belangrijke rol die regionale ziekenhuizen hebben gespeeld in coronatijd.”
 
Of de gesprekken direct invloed hebben op de algemene beschouwingen weet Mulder ook niet. “Het gaat om de lange termijn. Het is goed om hier in Den Haag jezelf te laten horen.”
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Archief-foto: burgemeester Margo Mulder in gesprek met verslaggever Peter van den Assem (© Streekomroep de Bevelanden)
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden