Burgemeester Naterop gunt jongeren hun eigen strandje bij Wemeldinge

WEMELDINGE – Burgemeester Fons Naterop wil jongeren hun eigen deelstrandje geven bij Wemeldinge. Deze zomer sprak de Kapelse burgervader met een groep jongeren van 16 tot 19 jaar, over de overlast op het strand. Door de jeugd zelf een deel te laten beheren moet de overlast voor overige recreanten beperkt blijven.

door: Han Verbeem

Al geruime tijd zorgen jongeren voor overlast op het Oosterscheldestrand bij Wemeldinge. Geen eigen jeugd, zo benadrukte Naterop eerder deze zomer; het zou vooral gaan om inwoners uit buurgemeenten Goes en Reimerswaal.

Inhuur beveiligingsbureau

De gemeente Kapelle kan de situatie zelf met moeite de baas. Kapelle heeft voor dit deel van het gebied één boa (bijzondere opsporingsambtenaar) ter beschikking en heeft daarom een particulier beveiligingsbureau moeten inhuren.

Kleine stapjes

De situatie is door deze inhuur van beveiligers enigszins verbeterd, aldus de burgemeester. “Het zijn kleine stapjes.” Toch denkt de burgemeester met een goed gesprek meer te kunnen bereiken. “

Mooi gebaar

Naterop is daarom deze zomer met een groep jongeren, 16 tot 19-jarigen, in gesprek gegaan om te kijken welke ideeën de jeugd zélf heeft om de overlast te beperken. “Ze kwamen zelf met het idee om een deelstrandje te beheren, tegenover de recreatiewoningen van de Oesterbaai”, legt Naterop uit. “Het is een heel mooi gebaar, dat jongeren ook zelf initiatief nemen en rekening houden met hun mede-inwoners. Als ze een deel van het strand zelf invullen en daarbij zoveel mogelijk overlast kunnen beperken, moet dat toch mogelijk zijn.”

Foto: Het strandje bij de Oesterbaai in Wemeldinge. (Google StreetView)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden