Burgemeester Naterop sluit drugspand in Biezelinge

BIEZELINGE – Burgemeester Naterop van de gemeente Kapelle heeft woensdagmiddag een drugspand aan de Waardekensstraat in Biezelinge voor drie maanden verzegeld, nadat het door de politie was ontruimd. De woning staat op de nominatie voor de sloop.

door: Han Verbeem

Bij een inval op 23 maart heeft de politie “een flinke hoeveelheid drugs” in de huurwoning aangetroffen, waaronder 600 gram amfetamine. De bewoner is gearresteerd en zit nog vast. Het pand was tijdelijk verhuurd, in afwachting van de sloop.

Herhaling voorkomen

Op basis van de Opoiumwet heeft de waarnemend burgemeester tot sluiting besloten, zodat klanten en dealers niet meer naar dit pand komen voor de handel in drugs. “Herhaling moet worden voorkomen”, zo laat Naterop weten. “Wie de overtreding in het pand heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang.” Het algemeen belang staat voorop, aldus een verklaring van de burgemeester. “Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.

Zerotolerance

Woningcorporatie Beveland Wonen is eigenaar van de Biezelingse huurwoning en de medewerkers hebben voorlopig geen toegang tot het pand. De overeenkomst met de tijdelijke huurder is inmiddels opgezegd. “We hanteren een zerotolerancebeleid ten aanzien van drugs”, aldus woordvoerder Sven van den Dries. De schade wordt zover mogelijk verhaald op de daders, aldus de woordvoerder.

Vluchtelingen

Beveland Wonen zet momenteel huizen die binnenkort gesloopt worden, maar nog goed bewoonbaar zijn, in voor huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Door de verzegeling dat voor deze woning voorlopig niet mogelijk. “De vluchtelingen zijn daarmee dus ook de dupe van de drugscriminelen”, aldus Van den Dries. Het is niet bekend of het pand voor de uiteindelijke sloop nog een nieuwe, tijdelijke huurder krijgt.

Foto: De Waardekensstraat in Biezelinge, waar een drugswoning is ontruimd en gesloten.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden