Cadeau voor leden én bezoekers van de Bibliotheek

GOES – Van 1 tot en met 30 november vindt de campagne ‘Nederland leest’ plaats. Een evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Het thema is Over de grens. Op de Bevelanden krijgen leden en bezoekers van Bibliotheek Oosterschelde gratis het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis.

 

‘Nederland leest’ werd voor het eerst in Nederland in 2006 georganiseerd. Het idee voor het evenement is ontleend aan het Amerikaanse ‘One Book, One City’. Het idee hierachter is het op gang brengen van een discussie rond een bepaald boek wat uitgegeven wordt door de openbare bibliotheken. Organisator van het evenement is Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (PCNB), gesteund door de Nederlandse Spoorwegen (NS).

 

De Wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

De Wandelaar is geschreven door Adriaan van Dis, bekend van onder meer de romans Indische Duinen en Tikkop. In 2015 won Van Dis de Libris Literatuurprijs voor Ik kom terug en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn oeuvre. Zijn meest recente roman KliFi verscheen eerder in 2021.

 

De Wandelaar is deze maand gratis verkrijgbaar voor leden én bezoekers van Bibliotheek Oosterschelde.

 

Foto: CPNB-website

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden