Dertien aanmeldingen voor vacante functie kinderburgemeester

HEINKENSZAND – Voor de functie van kinderburgemeester in de gemeente Borsele hebben dertien kinderen zich aangemeld: acht meisjes en vijf jongens uit ’s-Gravenpolder, Heinkenszand, Nisse, Ovezande, ’s-Heerenhoek en Lewedorp. De inzendingstermijn is inmiddels gesloten.

Deze week buigt de jury zich over de sollicitaties. Daaruit wordt een top 3 samengesteld. Die drie kinderen mogen op vrijdag 17 december een presentatie geven. De beste mag zich dan vanaf januari een jaar lang kinderburgemeester van Borsele noemen.

Termijn

De kinderburgemeester adviseert  de gemeente over wat kinderen belangrijk vinden. Daarnaast legt hij/zij de nodige (officiële) bezoeken af. Kris Rottier is de eerste die het ambt van kinderburgemeester van Borsele mocht bekleden. Op 1 januari loopt zijn termijn af en vandaar dat de gemeente op zoek is naar een opvolger. Vorige week maakten Kris en burgemeester Gerben Dijksterhuis online een rondje langs verschillende scholen in Borsele om uitleg te geven over het werk van de kinderburgemeester en om kinderen op te roepen zich aan te melden.

foto: De kinderburgemeester legt ook allerlei bezoeken af. Kris Rottier (hier met locoburgemeester Kees Weststrate) woonde in oktober de jaarlijkse herdenking in Baarland bij. (foto: Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden