Dorpshuis Kattendijke maakt plaats voor vijf woningen

KATTENDIJKE – De sloop van het dorpshuis in Kattendijke begint volgende maand. Op het terrein aan de Deltastraat komen drie levensloopbestendige huurwoningen en twee kleinere koopwoningen te staan.

Levensloopbestendig wil zeggen dat er in een huis alvast voorzieningen worden aangebracht die de bewoners nu nog niet nodig hebben, maar in de toekomst – als ze minder goed ter been worden – wel. Denk bijvoorbeeld aan een aangepaste badkamer of keuken en verlaagde drempels.

Geen vier ton-plus

Twee van die levensloopbestendige woningen zijn wat kleiner. De huurprijs zal maximaal 750 euro per maand bedragen. Voor de grotere woning geldt een huurprijs van ongeveer 1100 euro. Er worden ook twee kleinere koopwoningen gebouwd. “Ik weet niet voor welke prijs die op de markt zullen komen, maar het worden zeker geen vier ton-plus woningen”, zegt de Goese wethouder Joost de Goffau.

Kunstenaars

In 2014 verloor het dorpshuis zijn functie en zocht het gemeentebestuur naar een nieuwe bestemming voor het gebouw. Het plan voor de woningen zoals het er nu ligt, is tot stand gekomen met inspraak van Kadoze. Dat is een collectief van zorgvrijwilligers, dat Kattendijke zelf heeft opgericht. De afgelopen jaren heeft een kunstenaarsduo het pand bewoond. Zij hebben inmiddels (tijdelijk) een ander onderkomen in Goes-Oost.

Foto: Het dorpshuis in Kattendijke (© Streekomroep De Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden