Duurzaamheid wordt de norm op bedrijvenpark Deltaweg

GOES – Er moet 45.000 euro beschikbaar komen voor duurzaamheidsmaatregelen op het nog aan te leggen bedrijvenpark Deltaweg in Goes. Het gemeentebestuur wil ondernemers die er zich gaan vestigen helpen om de hoge eisen te halen die er wat betreft milieuvriendelijkheid gesteld worden.

Voor die 45.000 euro wil het gemeentebestuur dit jaar onder meer een duurzaamheidscoach in de arm nemen. Die moet de bedrijven gaan begeleiden en adviseren als het gaat om de eisen die gesteld worden aan het zogenoemde BREEAM gebouwcertificaat.

Drie sterren

BREEAM is een duurzaamheidscertificaat dat werkt met een systeem variërend van één tot vijf sterren. De gemeenteraad van Goes heeft twee jaar terug vastgesteld dat de ondernemers die zich op het nieuwe bedrijvenpark vestigen een gebouwcertificaat van minstens drie sterren moeten hebben. Nog beter: vier. We zijn een van de weinige gemeenten die deze standaardeis stelt”, zegt wethouder Joost de Goffau.

Onderzoeken

De duurzaamheidscoach moet de ondernemers daarmee gaan helpen. Verder zal de 45.000 euro ook gebruikt worden voor onderzoeken. Die moeten worden uitgevoerd als onderdeel van de BREEAM certificering. Denk aan onderzoeken rond gezondheid/veiligheid, verkeer en vervoer, klimaatadaptatie en vervuiling. Het gemeentebestuur wil de ondernemers die onderzoeksplicht uit handen nemen als steun in de rug om het BREEAM certificaat te kunnen halen.

De gemeenteraad van Goes moet nog beslissen over het beschikbaar stellen van het bedrag.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden