Een bonte verzameling Oldtimers

GOES – Een bonte verzameling Oldtimers had zondagmiddag bezit genomen van het stadscentrum. Uit binnen-, en buitenland hadden autoliefhebbers zich aangemeld voor deelname aan de Molentocht 2022.

De Molentocht 2022 valt samen met de landelijke Molen-, en Gemalendag die dit jaar voor de 50e keer gehouden werd en het auto-evenemt Goes Autostad wat zaterdag begon. Zo’n 300 Oldtimers, variërend van haast antieke vrachtwagens tot de wereldberoemde kever, doorkruisten het Zeeuwse landchap voor een ’tour de moulins’.

De start van de tocht die wegens corona twee jaar niet meer gereden werd, was als vanouds bij Vliegveld Midden-Zeeland. Daar meldden de deelnemers zich vroeg. De eerste groep vertrok om 10.30 uur, de tweede om 11.00 uur. Bij De Buffer in Hoedekenskerke was een pitsstop opgenomen in het programma.

Zoveel moois op wielen werd duidelijk gewaardeerd. Langs de hele route keken mensen vol bewondering naar de ‘oudjes’. Speciale aandacht was er voor de Facel Vega; een van origine luxe Franse auto die gebouwd werd tussen 1953 en 1964. In die periode maakte het bedrijf van Jean Daninos 8 verschillende modellen Facel’s waarvan de Facellia de meest verkochte werd (1.500 auto’s). Schaarse modellen waarvan sommige zelfs de prijs van een andere klassieker, de Rolls Royce, overstijgt.

De Grande Finale van de Molentocht 2022 was in het stadcentrum van Goes. Op de Grote Markt, het Bleekveld en de Singelstraat werden de auto’s binnengehaald door autojournalist en liefhebber Rob Strating (foto onder). Strating, een gepassioneerd liefhebber van de heilige koe, praatte het aanwezige publiek bij en voorzag ze van allerhande informatie over de auto’s.

Foto’s: © Streekomroep de Bevelanden (Hans Colijn) 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden