Een Gezond Opkikkertje voor mensen die het moeilijk hebben

KRUININGEN – Reimerswaal deelt Gezonde Opkikkertjes uit, deze kerst. Voor mensen die weinig familie hebben, niet lekker in hun vel zitten, ziek zijn, weinig contacten hebben of sowieso moeite hebben met contacten. Inwoners van Reimerswaal die zo iemand in hun ongeving kennen, mogen voor hen een Gezond Opkikkertje aanvragen via de website van de gemeente. Dat kan nog tot en met 19 december.

door: Han Verbeem

Veel mensen, ook in Reimerswaal, zien op tegen de donkere dagen voor Kerst. “Zeker in deze rare tijden van Corona is dat misschien nog eens extra het geval”, meldt de gemeente Reimerswaal. “Rond de Kerst is het samen zijn met je naasten heel belangrijk. Dat is niet voor iedereen mogelijk. Ook zijn er mensen die weinig familie hebben, niet lekker in hun vel zitten, ziek zijn, weinig contacten hebben of sowieso moeite hebben met contacten.”

Met liefde samengesteld

De Opkikkertjes zijn een intitatief van de gemeente in samenwerking met Zorggroep Ter Weel, Stichting Zeeuwse Gronden, ‘t Wienckeltje – die het pakket “met liefde hebben samengesteld”, zo laten ze weten. Dit jaar kiezen de instanties bewust voor een gezond Opkikkertje en staat de kerstattentie in het teken van gezond eten. Het komende jaar zullen meerdere gezamenlijke activiteiten op stapel staan, kondigen ze aan. Ook deze gaan over gezondheid.

Ophalen op 23 december

Mensen die vóór 20 december een Gezond Opkikkertje via https://www.inreimerswaal.nl/wie-gunt-u-een-opkikkertje hebben aangevraagd, kunnen deze 23 december op de locaties van Zorggroep Ter Weel. Dat kan tussen 13.00 uur en 16.00 uur bij de volgende ophaallocaties:

Krabbendijke: Willem Kosterlaan 1
Rilland: Nieuwe Vliedberg, Vliedbergstraat 6-10
Kruiningen: Hof Cruninghe, Langeviele 41-43
Yerseke: Moerzicht, Moerplein 73

(Foto: Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden