Europa Festival in de Goese binnenstad van start

GOES – Donderdag 14 juli is het Europa Festival van start gegaan in de Goese binnenstad. Tot en met zondag 17 juli kunnen liefhebbers genieten van Europese bieren, gerechten, muziek, kunst en curiosa.

Het Goes Europajaar brengt ons spelenderwijs in contact met de verworvenheden van andere culturen. Muziek, delicatessen, kunst en cultuur zijn daarbij belangrijke ingrediënten. Het Europafestival in de binnenstad van Goes heeft daarvan heel wat speciaals op het programma staan: het Europees Bierfestival, Fiësta Europa en kunst en curiosa. Vier dagen achter elkaar entertainment voor jong en oud.

Speciaal bieren

Tien brouwerijen staan tussen de twee kerken in Goes om hun speciaal bieren te laten proeven. Naast slot Oostende onder andere ook White Pony uit Italië en kasteel brouwerij Vanhonsebrouck uit België.

Fiésta Europa

De Grote Markt is het decor voor Fiësta Europa, een evenement voor heel de familie! Op deze internationale delicatessenmarkt is veel te vinden van wat andere Europese landen te bieden hebben. 

Hapjes, curiosa en muziek

Op de Goese Kade draait het om Europese gerechten in de diverse restaurants. Kraampjes met kunst en curiosa en, net als op de markt en tussen de kerken, zijn er verschillende optredens met variatie in muziek voor iedereen. Zo zijn er optredens van onder andere Bernard Hering, Goe Bezig, Arion Strijkkwartet, Balcony Players, Petit théatre la Bohème, La Haya Quintet en de Popband van Muziekschool Zeeland.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden