Examenfeestje? En verder NIX!

GOES – Op 9 juni horen de meeste eindexamenkandidaten of ze geslaagd zijn. Dan kan de vlag uit en beginnen alle eindexamenfeesten. En een feestje vieren kan ook zonder alcohol!

De Zeeuwse Jeugd en Alcoholcampagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ doet een oproep naar de ouders van eindexamenleerlingen om hierover met hun kinderen in gesprek te gaan en te zoeken naar alternatieven, zoals alcoholvrije drankjes.

Helaas hebben veel jongeren de neiging om op eindexamenfeesten veel te drinken. Ook jongeren die niet of maar weinig drinken, worden meegesleept of aangemoedigd om hieraan mee te doen. ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ vraagt aan alle ouders om duidelijke afspraken te maken over alcoholgebruik. Komt er een examenfeestje aan? Dat betekent outfits kopen, feesten, dansen, sjansen, uitzwaaien en verder NIX. Dus geen alcohol. Als pilot ontvangen een aantal scholen in Zeeland een felicitatiekaart en een recept voor een alcoholvrije cocktail die wordt meegegeven bij de diploma-uitreiking van eindexamenleerlingen.

En verder NIX

De landelijke oproep ‘En verder NIX’ van NIX18, herinnert ouders eraan om met hun kinderen in gesprek te gaan over het gebruik van alcohol. Dit door te communiceren wat je allemaal wel kan doen bij een examenfeest. Maar dan met de toevoeging ‘En Verder NIX’, omdat alcohol daar geen onderdeel van hoeft te zijn.
Wat kan jij als ouder doen? Hoe ga je het gesprek aan? Lees meer op de website.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden