Expositie Automobiliteit in Stadskantoor Goes

GOES – Wie wil weten hoe de auto het straatbeeld in Goes en de Bevelanden bepaald heeft, kan vanaf maandag 4 oktober de expositie ‘Automobiliteit’ bezoeken in de hal van het Stadskantoor in Goes.

Nog voor 1900 verschenen de eerste auto’s. De ontwikkeling die volgde heeft een behoorlijke impact gehad op de stad. Waar de wagenmakers bepalend waren als het ging om vervoer, moesten zij zich opeens gaan verdiepen in de techniek van auto’s. Wagensmederijen werden omgevormd tot garagebedrijven. Ook het wegennet moest met de komst van het nieuwe vervoermiddel flink worden aangepakt. En ook dat ging niet vanzelf.

De expositie ‘Automobiliteit’ geeft een beeld van de opkomst van de auto in Goes en de Bevelanden, van het prille begin tot aan de oliecrisis in 1973: het jaar van de autoloze zondagen. Dat gebeurt aan de hand van foto’s, filmpjes, documenten, objecten en archeologische vondsten. De tentoonstelling is opgezet door verschillende diensten van de gemeente Goes, waaronder het Gemeentearchief. Rob Strating, Johannus Dagevos en Bob Eefting hebben daarnaast een aantal voorwerpen in bruikleen gegeven.

De expositie is vanaf aanstaande maandag 4 oktober op werkdagen te bezoeken van 8.30 tot 17.00 uur.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden