Extra asielzoekers verlaten Goes na tien dagen

GOES – De 400 asielzoekers die sinds het weekend van 10 september in de Zeelandhallen verbleven, zijn gisteren en vandaag weer vertrokken. Dat is ook volgens de afspraak, meldt de gemeente Goes.

De gemeente maakte op vrijdag 9 september bekend maximaal 400 extra asielzoekers op te vangen in de Zeelandhallen. Het ging om crisisopvang om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

Een groot deel van de vrouwelijke asielzoekers is gisteren naar een opvanglocatie in Vught vertrokken, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Een grote groep mannen is vandaag naar Ter Apel gegaan. Daarnaast zijn enkele individuele asielzoekers ondergebracht naar locaties verspreid over het land.

Omstreden besluit

Het besluit om maximaal 400 extra asielzoekers op te vangen in de Zeelandhallen, was binnen het college van burgemeester en wethouders omstreden. Zo sprak wethouder Martijn Vermeulen (Nieuw Goes) zich via zijn Facebook-pagina uit tegen de komst van de extra asielzoekers en nam hij een afwijkend standpunt in.
 
Naast de crisisopvang van de afgelopen weken, zijn de Zeelandhallen ingericht voor noodopvang. Tot eind augustus 2023 biedt een deel van het evenementencomplex onderdak aan 320 asielzoekers.
 
Dit is een bijdrage van Omroep Zeeland.
 
Foto: © Streekomroep de Bevelanden
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden