Extraatje voor mantelzorgers gemeente Goes

GOES – De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2022 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om 75 euro. Dit bedrag vraagt de zorgvrager, de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger, aan. Het is bedoeld om mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

Wethouder André van der Reest: ‘Mantelzorg is een belangrijk speerpunt in onze gemeente. Zeker nu corona nog invloed heeft op ons leven. Hoe bewonderingswaardig is het dan dat mensen de vaak zware taak van mantelzorger op zich nemen. Ze kiezen er niet voor, het overkomt hen. Als gemeente vinden we het belangrijk dat deze mensen daarbij kunnen rekenen op goede ondersteuning en waardering. Met deze financiële bijdrage spreken we dat op een symbolische manier uit.’ 

Mantelzorgwaardering aanvragen

De aanvrager vult het formulier in en ondertekent het. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. In verband met de coronamaatregelen zijn de aanvraagformulieren niet af te halen bij het Stadskantoor of bij het Mantelzorgpunt van SMWO. Wie toch liever een papieren formulier invult, mag contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Goes (14 0113). Hij of zij ontvangt dan een exemplaar via de post.

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager inwoner moet zijn van de gemeente Goes. De vergoeding is van 1 februari 2022 tot en met 31 maart 2022 aan te vragen. Een zorgvrager vraagt één waardering aan. Meer informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering en de geldende voorwaarden is te vinden: www.goes.nl/mantelzorgwaardering.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden