Feest 50 jaar Kapelle smaakt naar meer: ‘Hier doen we de inwoners een enorm plezier mee

WEMELDINGE- Ruim 3.500 bezoekers, een zonovergoten avond met vooral veel muzikale gezelligheid voor jong én oud: het jubileumfeest van 50 jaar Kapelle was zaterdag “een doorslaand succes”, constateert wethouder Jon Herselman. Als het aan hem ligt komt er voortaan élk jaar een muziekfeest bij de jachthaven van Wemeldinge – als start van het zomerseizoen. En daarmee lijkt de basis gelegd voor een nieuwe traditie. 

door: Han Verbeem

De gemeente Kapelle vierde in 2020 het vijftigjarig bestaan maar door de coronabeperkingen zat feesten er even niet in. Tot twee keer toe is het muziekfestijn opgeschort. Van uitstel is zeker geen afstel gekomen en de gemeente heeft fors uitgepakt met belangrijke artiesten als Emma Heesters en Lee Towers. “Lee heeft mij zondag zelfs tot twee keer toe gebeld om te zeggen hoe geweldig hij het feest vond.” En hoewel er vooraf wat vrees was over de geschiktheid van de locatie blijkt de jachthaven zelfs een uitgelezen plaats voor een feestavond. “Dit is wel een blijvertje.” 

Start toeristisch seizoen

Mede door het succes van het jubileumfeest is de wethouder al snel gaan nadenken over een vervolg. De wethouder ziet kansen in een jaarlijks terugkerend zomerevenement als start van het toeristische seizoen in Wemeldinge. De organisatie ligt wat Herselman betreft bij de gemeente. Maar dan wél in nauwe samenwerking met de horeca die volgens hem bereid moet zijn te investeren in een jaarlijks terugkerend festijn.

Uitstekende omzetten

“De ondernemers mogen er zeker wat aan bijdragen want die hebben tenslotte afgelopen zaterdag ook uitstekende omzetten gedraaid”, merkt de lokale bewindsman op.  “We hebben het zaadje geplant en nu is het aan de bezoekers en horeca om het verder op te pakken.” Aan publieke belangstelling zeker geen gebrek, voorziet de wethouder, want ook op social media weerklinkt de roep om een vervolg op het feest van zaterdag. “Hier doen we echt heel veel mensen een enorm plezier mee.”

Foto: Jon Herselman (links) naast Lee Towers. (© Hans Colijn / Streekomroep De Bevelanden).

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden