FVD Zeeland roept op tot protest tegen komst azc, waar gemeente niets van weet

NISSE – Forum voor Democratie Zeeland roept mensen op om woensdagavond te protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dat doet de partij met de leus “Nisse opzadelen met een AZC? Een erg slecht idee.” Een opvallende oproep, want volgens de gemeente Borsele komt er helemaal geen azc in Nisse en is daar ook nooit sprake van geweest. Wel worden er in het dorp in het najaar 32 Oekraïners opgevangen.

Waar de informatie over de komst van een azc naar Nisse vandaan komt, is onduidelijk. Forum voor Democratie Zeeland is vandaag niet bereikbaar voor nadere uitleg. In de tweet die via het account van FvD Zeeland is verstuurd staat dat de gemeente Borsele “het pittoreske Nisse wil opzadelen met een AZC”. En dat is zorgelijk volgens de tweet van de partij.

Bijeenkomst over Oekraïners

De partij roept op morgen naar een protestbijeenkomst te komen. Volgens woordvoerder Esther van Deutekom van de gemeente is dat nog niet gebeurd. Er is woensdagavond wel een bijeenkomst in het dorpshuis om inwoners te informeren over de komst van de Oekraïners. Eerder werd er al een brief over gestuurd.
“In het najaar komen 32 Oekraïners naar Nisse”, zegt Van Deutekom. “Dat zijn met name gezinnen die in zes tot acht speciale units worden gehuisvest op de voormalige tennisbanen in het dorp. Ze komen voor maximaal twee jaar. Op de plek waar de Oekraïners worden opgevangen komen uiteindelijk woningen, dus die plek zou toch al geschikt gemaakt worden voor permanente bewoning. En die woningbouw gaat voor opvang Oekraïners. Maximaal twee jaar dus, maar wellicht korter. Van de komst van een asielzoekerscentrum is nooit sprake geweest.”
Dat laatste bevestigt ook woordvoerder Timo Waarsenburg van Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. “Nisse is niet in beeld als locatie voor een asielzoekerscentrum.”
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Foto: Nisse (© Omroep Zeeland)
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden