Gedeputeerde Van der Maas start leesestafette Zeeuws Weerzien

Samen verhalen lezen over het Zeeland van vroeger: het kan weer met het juninummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien. Gedeputeerde Harry van der Maas gaf op vrijdag 25 juni het startsein voor een leesestafette, die in heel Zeeland opvolging krijgt.

Op de koffie bij inwoners van Middelburg, ging van der Maas in gesprek over herinneringen bij de artikelen in de krant. De 9e editie van Zeeuws Weerzien staat in het teken van grootouders en kleinkinderen. Van pronte opoes in klederdracht tot opa’s en oma’s die voorlazen uit boeken van W.G. van de Hulst en ‘pannenkoeken mee strope’ bakten.

De heer Van der Maas benadrukt: “Geweldig dat Zeeuws Weerzien weer beschikbaar is. Nu de coronamaatregelen versoepelen en bezoek weer mogelijk is, wil ik van harte oproepen tot het samen lezen van deze krant. Het is een prachtig middel om ouderen bij elkaar te brengen en samen herinneringen op te halen. Maar ook om aan jongeren door te geven hoe het leven er vroeger aan toeging. Ik wens de vrijwilligers van Zeeuws Weerzien veel succes met hun inzet voor ouderen.”

Vanaf 25 juni trekken vrijwilligers van Zeeuws Weerzien gedurende twee weken door Zeeland om op diverse locaties samen met ouderen de krant te lezen. De leeslocaties nodigen zelf deelnemers uit, het is niet mogelijk om u via Zeeuws Weerzien aan te melden.
Op dinsdagochtend 6 juli kunnen belangstellenden de leesbijeenkomst in Stadstuin Goes gratis bijwonen. U bent welkom zonder aanmelden. Dit is een buitenactiviteit.

Zeeuws Weerzien nummer 9 is vanaf eind juni gratis verkrijgbaar in de Zeeuwse bibliotheken, boekhandels, musea, gemeentehuizen en diverse lokale ondernemers waaronder supermarkten.

De foto is genomen door Hanneke de Vroe. Hier zie je dat Gedeputeerde Harry van der Maas de herinneringskrant Zeeuws Weerzien leest samen met v.l.n.r. mevr. Hamelink, de heer Scherpenisse en mevr. Van Waegeningh in Middelburg.’

Ook is er een winactie! Doe mee en lees de krant samen met iemand uit de buurt. Stuur een foto van úw (voor)leesmoment met een eigen herinnering aan redactie@zeeuwsweerzien.nl of Postbus 33, 4350 AA Veere. Ook uw verhaal wordt geplaatst. Onder de inzenders worden drie exemplaren van het fotoboek ‘Zeeland 1950-1975 | Aolles wier anders’ verloot, te beschikking gesteld door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden