Geen gedoe meer met posters plakken: ook Kapelle schakelt over op trotters

WEMELDINE – De gemeenteraadsverkiezingen naderen en daarbij horen ook de verkiezingsborden langs de straatkant. In de gemeente Kapelle kunnen de inwoners nu alle parijen in één oogopslag zien, op de grote billboards oftewel ’trotters; In alle voorgaande campagnes was dat even aanpoten voor de campagneteams: met de ladder en opgerolde posters onder de arm op pad, de emmer behangerslijm met de kwast in de hand. Maar die romantiek voorbij. De politici in Kapelle hoeven hun handen niet meer vuil te maken, in elk geval niet bij het posteren.

door: Han Verbeem

Ondanks de aanwakkerende wind van storm Eunice wisten toch alle lijsttrekkers vrijdagmorgen aanwezig te zijn voor het startmoment in Wemeldinge. Gazamenlijk onthulden ze de eerste trotter waarop alle zeven posters te zien zijn: van VVD, Gemeentebelang, SGP, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66.

Vandalisme voorkomen

Kapelle neemt in navolging van buurgemeente afscheid van de ouderwetse plakborden. “Dit om eenduidigheid te bereiken en vandalisme te voorkomen, en een duurzaam kwalitatief alternatief te bieden waarop de politieke partijen zich kunnen profileren”, aldus burgemeester Fons Naterop. Het staat de politieke partijen vrij om zelf alsnog posters in de gemeente te plakken/verspreiden, – aldus de burgervader. “Zoals afgesproken met de lijsttrekkers en uiteraard binnen de grenzen van de verkeersveiligheid.”

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden