Gemeente Goes ondersteunt bedrijven bij verduurzaming

GOES – Veel bedrijven willen verduurzamen en zien meer dan ooit de noodzaak daartoe. Maar hoe pak je dat aan? De gemeente Goes wil deze bedrijven bij dit traject op weg helpen, samen met andere organisaties als Impuls Zeeland, Provincie Zeeland en de RUD.

Vrijdagmiddag organiseerde de gemeente Goes een bijeenkomst voor bedrijven over verduurzaming. Voor een bedrijf dat niet weet waar het moet beginnen, is het laten uitvoeren van een duurzaamheidsscan een goede eerste stap. Het energieverbruik van het bedrijfsgebouw en van het productieproces wordt daarmee gedetailleerd in kaart gebracht, met mogelijkheden tot besparing en verdere verduurzaming.

De gemeente Goes heeft subsidie gekregen van de Provincie Zeeland om vijf Goese bedrijven een duurzaamheidsscan aan te bieden tegen sterk gereduceerd tarief, door een onafhankelijke duurzaamheidscoach voor bedrijven. Goese bedrijven die daarvoor interesse hebben, kunnen zich nog steeds bij de gemeente aanmelden, via klimaat@goes.nl

De informatiemiddag trok de interesse van uiteenlopende bedrijven, uit allerlei sectoren. Van landbouw en recreatie tot productie en logistiek. Bedrijven die allemaal aan de slag willen en moeten met verduurzaming. Zij kregen informatie van verschillende deskundigen van de RUD, Impuls Zeeland, Roompot en gemeente Goes.

Wethouder Joan Veldhuizen: ‘Wij vinden het belangrijk om bedrijven op weg te helpen, informatie te geven over wet- en regelgeving en over mogelijke ondersteuning. Maar het werkt zeker ook de andere kant op. Door bijeenkomsten als deze horen we waar de Goese ondernemers tegenaan lopen en wat er precies speelt. Wat werkt en wat niet en waar we ons beleid mogelijk moeten aanpassen. Zo leren we in dit transitieproces van elkaar.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden