Gemeente Goes roept op mee te denken over toekomst Spoorzone-Zuid

GOES – De gemeente Goes heeft een aantal ideeën ontwikkeld rond de Spoorzone-Zuid. Bewoners en gebruikers van het gebied kunnen hun mening geven over de ideeën op www.goespraatmee.nl. Daar kunnen ze ook eigen ideeën achterlaten.

Spoorzone-Zuid is het gebied tussen enerzijds de remise van de Stoomtrein Goes-Borsele en anderzijds de spoorovergang aan de Kloetingseweg (zie foto boven). Er zijn op dit moment vooral bedrijven en scholen gevestigd. De gemeente wil graag verdere invulling geven aan de zone.

Parkeerplaatsen

Op goespraatmee is een aantal voorbeelden te zien van hoe het gebied zou kunnen worden ingericht. Moeten er bijvoorbeeld verbindingen komen over het spoor voor fietsers en voetgangers? En hoe zouden parkeerplekken voor auto’s en fietsers eruit moeten komen te zien? Is het een goed idee om van de zone een parkachtig geheel te maken? Via de website kunnen mensen hun mening geven en aangeven welke functies ze belangrijk vinden en welke niet.

Permanent of flexibel

Daarnaast kijkt het gemeentebestuur naar verschillende nieuwe woonfuncties in het gebied. Zo zou het mogelijk zijn om in de zone permanente woonruimte te creëren voor ouderen, gezinnen en jongeren. Maar misschien is er meer behoefte aan flexibele woonruimte, bijvoorbeeld voor starters of mensen die na een scheiding tijdelijk een andere woning nodig hebben.

Verlaten

Verder wordt nagedacht over de mogelijkheid om appartementen boven kantoren in te richten. Omdat er vooral scholen en bedrijven in het gebied gevestigd zijn, is de zone na werktijd zo goed als verlaten. Door het gebied ook geschikt te maken voor bewoning zou daar – eventueel in combinatie met horeca – wat aan te doen zijn. Ook daar kunnen mensen op de website hun mening over geven.

Festivals

En hoe zit ’t met kunst en cultuur? De Spoorzone-Zuid zou wellicht een goede plek kunnen zijn voor openlucht festivals en/of als plaats voor kunstenaars? Het terrein van de Stoomtrein Goes-Borsele zou in het geheel bovendien een museumfunctie kunnen krijgen.

Meepraten over de ideeën voor Spoorzone Goes-Zuid kan tot 31 december van dit jaar.

foto: Spoorzone-Zuid in Goes (foto: Gemeente Goes)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden