Gemeente Noord-Beveland legt schoolzones aan voor veiliger verkeer

WISSENKERKE – De gemeente Noord-Beveland gaat de straten rondom basisscholen veiliger en toegankelijker maken voor schoolgaande kinderen. Met opvallende bebording, straatmeubilair en belettering op de weg wordt de verkeersdeelnemers duidelijk gemaakt dat ze hier voorzichtig moeten rijden. Noord-Beveland start rond de zomervakantie met de aanleg van deze zogeheten ‘schoolzones’.  

door: Han Verbeem

De aanpassing van de bestrating kan voor enige verkeershinder zorgen, zo blijkt uit een bericht van de gemeente, maar het belang van de veiligheid staat voorop. “Rondom scholen is het druk tijdens het halen en brengen van kinderen”, laat verkeerswethouder Pim Schenkelaars weten. Om de veiligheid rondom de school extra aandacht te geven worden alle scholen op Noord-Beveland voorzien van een schoolzone-aanduiding. “Dit is ook opgenomen in het mobiliteitsplan wat vastgesteld is door de gemeenteraad.”

Onverwachte situaties

Met deze zones wil de gemeente alle weggebruikers zichtbaar duidelijk te maken dat ze zich bevinden in het gebied waar zich onverwachte situaties met spelende kinderen kunnen voordoen – aldus Schenkelaars: ‘We hopen dat we hiermee passend rijgedrag stimuleren’.

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden