Gemeente Reimerswaal: bereikbaarheid op gebied zorg en welzijn inzichtelijk gemaakt

KRUININGEN – De gemeente Reimerswaal vindt het belangrijk haar dienstverlening te verbeteren, samen met haar inwoners. Enige tijd geleden is er een klanttevredenheidsmeting uitgevoerd en zijn suggesties gevraagd om de dienstverlening te verbeteren. Eén van de opmerkingen was dat de dienstverlening niet te ingewikkeld dient te zijn voor de ‘gewone inwoner’. In de praktijk blijkt dat het voor veel inwoners lastig is een weg te vinden langs allerlei ambtelijke regels en bureaucratie. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om in contact te komen:

(Ingezonden bericht van de gemeente Reimerswaal)

Burgeradviseurs

De gemeente werkt sinds mei met Burgeradviseurs. Dit zijn vrijwilligers die inwoners ondersteunen bij vragen op het gebied van zorg en welzijn. Men kan altijd een beroep doen op onze Burgeradviseurs door te bellen met 0113 395 000 en te vragen naar Naomi de Smit of Judith Schrijver.

Lokale steunpunten

Hiernaast vinden wij het belangrijk dat inwoners zaken zo dicht mogelijk bij huis en zo makkelijk mogelijk kunnen regelen. Zo kunnen inwoners onze Burgeradviseurs ook in onze lokale steunpunten ontmoeten. Lokale steunpunten zijn maandelijks te bezoeken in de dorpen Yerseke, Hansweert, Rilland en Krabbendijke. Hier sluiten naast de Burgeradviseurs ook andere partijen aan, zoals de gemeente, Beveland Wonen, Humanitas, leerlingen van het Calvijncollege voor vragen over uw mobiele telefoon of laptop enz.

Bij de steunpunten kunt u met allerlei vragen binnenlopen, zoals:

Hoe vraag ik een invalidenparkeerkaart aan?
Kom ik in aanmerking voor energietoeslag?
Ik zie door de bomen het bos niet meer in de naar mij toegestuurde post? Kan iemand meekijken?
Welke activiteiten zijn er in mijn dorp?
Mijn huurwoning heeft achterstallig onderhoud? Wat kan ik doen?
Mijn telefoon werkt niet naar behoren? Kan iemand mij helpen?
Ik zou wel meer contact met mensen willen hebben in mijn dorp. Zijn er meer zoals ik?
Ik wil graag ergens naar toe maar heb geen vervoer. Wat nu?
Ik heb zorg nodig, hoe regel ik dat?

Kom gewoon langs met uw vragen! Een afspraak maken is niet nodig. Uiteraard is iedereen ook welkom om gewoon gezellig een kop koffie te komen drinken.

Inloopspreekuur politie en boa’s

Tot slot heeft onze politie samen met de boa’s ook wekelijks een inloopspreekuur in Kruiningen, locatie Bachten Vaete. Om met hen in gesprek te gaan is een afspraak niet nodig. Men kan gewoon binnenlopen. Ze stellen bij voorbaat prijs op uw komst. Hieronder de tijden en locaties van de verschillende inloopmogelijkheden:

Politie Boa Kruiningen, Bachten Vaete, Oude Plein 1, iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Voor(op)Zorg Krabbendijke, ’t Aerem Uus van de Hervormde Kerk (naast de Jumbo), Kerkpad 1 van 9.30 tot 11.30 uur op de volgende maandagen: 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
Infopunt Yerseke, Kerkelijk centrum de Haven, Paardenmarkt 8 van 19.00 tot 20.30 uur op de volgende dinsdagavonden: 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
Sociaal café Hansweert, Kaj Munk, Schoolstraat 5 van 10:15 tot 11:45 uur op de volgende donderdagochtenden: 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.
Rilland vraagt!, in de Nieuwe Vliedberg, Vliedbergstraat 6-10 van 14.30 tot 15.30 uur op de dinsdagmiddagen: 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden