Gezocht: vrijwilligers met een groot hart voor dieren

Stichting Dierenwelzijn Walcheren (en de Bevelanden) zoekt vrijwilligers die dieren in nood op de Bevelanden willen helpen. Overdag, maar vooral ook in de avonduren en ’s nachts. Bij voldoende animo kan een standplaats op de Bevelanden gerealiseerd worden voor één van de twee dierenambulances van de stichting. Stichting Dierenwelzijn Walcheren (en de Bevelanden) is niet alleen actief op Walcheren maar ook op Noord-, en Zuid-Beveland.

Stichting Dierenwelzijn Walcheren werd in februari 2020 opgericht. Ruim een maand na de oprichting kreeg de stichting een dierenambulance. Deze werd, in bruikleen, ter beschikking gesteld door Stichting Dierenlot. Dat er behoefte was blijkt wel uit de gemiddeld 90 ritten per maand die de stichting vanaf het begin maakt met de dierenambulance.

Sinds kort beschikt men over een tweede dierenambulance. Ook nu is deze weer ter beschikking gesteld door Stichting Dierenlot. Een welkome aanwinst voor de vrijwilligers van Stichting Dierenwelzijn Walcheren. De dierenambulance kan mogelijk een standplaats op de Bevelanden krijgen. Hiervoor is de stichting op zoek naar vrijwilligers die niet alleen overdag maar vooral ook in de avonduren en ’s nachts actief kunnen zijn.

Voorzitter Jolanda Lichtenberg hoopt binnen enkele maanden een groep van enthousiaste vrijwilligers op te mogen nemen in de stichting. Vooral chauffeurs, bijrijders en mensen die de centrale kunnen bedienen zijn zeer welkom. De mensen die op de dierenambulance gaan werken krijgen een speciale dierenartscursus om eerste hulp te kunnen bieden aan dieren die dit nodig hebben. Ook de Walcherse tak van de stichting kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Heb jij een groot hart voor dieren en wil je als vrijwilliger jezelf op de Bevelanden nuttig maken binnen Stichting Dierenwelzijn Walcheren (en de Bevelanden) meldt je dan aan. Aanmelden kan eenvoudig via de site van de stichting.

Foto: GraveerEs

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden