GGD Zeeland viert Coming Out Day 2021

GOES – Op maandag 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag hijst GGD Zeeland de regenboogvlag en houdt de afdeling Seksuele Gezondheid een speciaal inloopspreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor LHBTIQ + -personen en vindt plaats van 09.00 – 12.00 uur op Westwal 37 in Goes.

 

Inloopspreekuur

Tijdens het spreekuur staan de verpleegkundigen van de afdeling Seksuele Gezondheid klaar om LHBTIQ + te adviseren en vragen te beantwoorden. Daarnaast is het mogelijk om een gratis SOA-test te laten afnemen en in bepaalde gevallen een gratis hepatitis B vaccinatie te krijgen. Het spreekuur werkt met een vrije inloop waardoor het niet nodig is om een afspraak te maken.

 

Gezond zijn is jezelf zijn

GGD Zeeland is er voor de gezondheid van alle Zeeuwen. En om gezond te zijn, moet je jezelf kunnen voelen én zijn. Het is daarom belangrijk dat we elkaar accepteren, ongeacht een seksuele identiteit of -voorkeur. Daarom wappert op 11 oktober de regenboogvlag bij de hoofdlocatie van GGD Zeeland in Goes.

 

Coming Out Day

Coming Out Day is een internationale dag waarop er aandacht gevraagd wordt voor het uit de kast komen. Dit is een belangrijk onderwerp, omdat LHBTIQ + -personen niet altijd geaccepteerd worden en zich daardoor soms onveilig voelen.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het inloopspreekuur op Coming Out Day contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid via soa@ggdzeeland.nl

 

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden